Podrška +387 35 280 161 ili putem društvenih mreža
|

Kako vratiti koži zdrav izgled i blistavost?

12.11.2021 08:25

Savjeti i preporuke za sve tipove kože

Naša koža “pamti” sve, stoga će često u poznijim godinama isplivati  nedostatak njege i izlaganje štetnim faktorima. Kako bismo ipak zadržali zdrav i mladolik izgled kože i pomogli joj da zaboravi naš nemar, potrebna nam je mala pomoć.

Niske temperature, vjetar i suhi zrak u zatvorenim prostorima zajedno izvlače vlagu iz kože ostavljajući je suhom, zategnutom i ispucalom. Iako na ovakve problem najčešće nailazimo u zimskom periodu, nepravilna njega i štetnost vanjskih uticaja mogu ostaviti trajne efekte na našoj koži, stoga joj je potrebna redovna i konstantna njega i hidratacija.

Vratite vašem umornom licu, sivom tenu sjaj i rumen kakvu zaslužuje. Koža kojoj nedostaje vlage ne može biti blistava, čak i ako to pokušate postići šminkom.  

Donosimo nekoliko savjeta za pravilnu njegu kože koji će joj vratiti prirodan sjaj i blistavost:

Ne koristiti vruću vodu

Iako nam vruća voda prija u hladnim danima, preporučljivo je koristiti mlaku vodu, posebno za umivanje. Na ovaj način sprečavate dodatno isušivanje kože i uklanjanje prirodnih ulja.

Njega nakon tuširanja

Čim završite sa tuširanjem, pranjem lica ili ruku, nanesite mlijeko za tijelo odnosno hidratantne kreme, kako bi koža zadržala vlagu u sebi.

Pravilan odabir proizvoda za određeni tip kože

Prije nego krenete u nabavku proizvoda za vašu kožu, posavjetujte se sa stručnjacima o tome koji je tip vaše kože kako biste znali koji proizvodi vam najbolje odgovaraju i koji će vam pomoći. Ne zaboravite da nisu važne samo kreme za njegu, nego i proizvodi za čišćenje lica, gelovi za tuširanje i bilo šta što nanosite na vašu kožu.

Ukoliko ste utvrdili vaš tip kože, trenutno stanje i kakve su vaše potrebe, na našem web shopu u kategoriji Dermokozmetika potražite odgovarajuće proizvode sa detaljnim sadržajem, opisima i načinom primjene za sve tipove kože. 
Potkategorije će vam pomoći da se lakše orijentišete bilo da trebate proizvode za njegu suhe kože, za problematičnu i masnu kožu, za određene dermatološke probleme ili za određeno područje (oko očiju, njega usana, njega ruku...)

Održavanje kontinuiteta

Na kraju, napominjemo da je važna konstantna njega kako bi vaša koža zadržala lijep i zdrav izgled, pa čak i kada izbroji dobar broj godina.

Birajte pametno, njegujte kontinuirano, kako bi proizvodi za vašu kožu imali efekat kakav želite postići.

Info
Artikal uspješno dodan u korpu
Top