Podrška +387 35 280 161 ili putem društvenih mreža
|

Savjeti za njegu suhe kože

05.05.2022 10:32

Kako izabrati odgovarajuće proizvode?

Genetska predispozicija, vanjski utjecaji (pretjerano izlaganje suncu, hladnoća, vjetar, centralno grijanje), netolerancija na određene proizvode ... sve su to faktori odgovorni za suhu kožu.

Kod svih stepena suhoće kože zapaža se nedostatak masnoća i vode, što kožu čini ljuskavom, hrapavom i grubom. Unutarnji faktori su oni koji pridonose suhoći kože iznutra, a to su genetska predispozicija i hormonalni utjecaji. Osim normalne suhe kože, teža stanja su atopijska suhoća kože i različiti oblici ihtioze.

Suhoj koži potrebna je posebna njega i potrebna joj je bogata doza hidratacije. Ovo su neke preporuke koji biste se trebali pridržavati:

- Koristite njegu kože obogaćenu s hranjivim masnoćama i sastojcima poput uree.

-       -  Koristiti hidratantnu dnevnu njegu i bogatu noćnu kremu. Tako koža ne samo da je nahranjena preko dana, nego dobiva vrijedne sastojke i preko noći koji su joj potrebni.

-      -   Tuširanje smanjite na dva do tri puta sedmično, koristeći odgovarajuće proizvode, a sušenje obavljajte posebno nježno kako ne biste dodatno oštetili kožu.

Kako izabrati proizvode za suhu kožu?

Cilj je nahraniti i hidratizirati kožu, a smanjiti crvenilo i iritacije. Za čišćenje, potrebno je izbjegavati sapune, a koristiti sindete ili gelove za čišćenje obogaćene hidratantnim sastojcima. Za njegu birati emolijense koji štite i obnavljaju površinski sloj kože, hrane i hidratiziraju.

Kombinacija proizvoda iz Avene  linija za suhu i osjetljivu kožu, poput Hydrance ili Trixera,  odgovorit će potrebama cijele porodice. Proizvodi su bazirani na Avene termalnoj vodi sa umirujućim, antiiritacijskim i omekšavajućim svojstvima, ispitani prema najvišim dermatološkim standardima kvalitete i farmaceutskih načela. 

Avene proizvode potražite na našem web shopu na popustu od 25% klikom na LINK. 

Info
Artikal uspješno dodan u korpu
Top