Podrška +387 35 280 161 ili putem društvenih mreža
|

PZU Apoteke Medex-pharm: Velika nagradna igra povodom 25. godišnjice

25.02.2022 13:39

Nagrađujemo vaše povjerenje

Od 1997. do danas

Obilježavanje četvrt stoljeća postojanja i kontinuiranog rasta kompanije je vrijeme pogodno za kratki osvrt i podsjećanje na rani početak, na prve male ali značajne korake. 25 je velik broj, posebno kada uzmemo u obzir šta se sve u sferi poslovanja promijenilo od 1997. godine do danas.

Naš početak nas vodi u općinu Banovići na mjesto današnje pijace gdje se otvara prva apoteka Medex-pharm. U ta 24 kvadrata stali su najprije  planovi, želje, rizik, volja i istrajnost. Ostale kockice su se slagale postepeno.

 „Prvi korak je uvijek najteži, no važno je okružiti se pravim ljudima i graditi povjerenje što je ključno za rast i razvoj. Bez gledanja naprijed, idete nazad, stoga uvijek imamo nove planove koji podrazumijevaju širenje poslovanja, uvođenje noviteta i nikad ne stojimo u mjestu“, istakao je osnivač PZU Apoteke Medex-pharm dr. Nedžad Djedović.


Od jednog radnika stigli smo do današnjih skoro 70, od jedne apoteke u jednoj općini do današnje 23 širom Tuzlanskog kantona, uz brojne uspone ali i poteškoće, uključujući prilagođavanje novim tehnologijama, potrebama tržišta i različitim ekonomskim rizicima. Jedan od većih izazova sigurno je bilo (i još uvijek je) poslovanje u vrijeme pandemije, kada su farmaceutski radnici zajedno sa doktorima na prvoj liniji fronta kada je riječ o odbrani zdravlja naših sugrađana.

„Imali smo zadatak, prije svega, pružiti adekvatnu uslugu građanima prilagođavajući se novim okolnostima rada, istovremeno vodeći računa i o zdravlju uposlenika i njihovoj zaštiti,  kao i o održavanju poslovnih odnosa sa partnerima i saradnicima. Nadamo se da su najteži dani iza nas. Već se polako vraćamo u prijašnju svakodnevnicu poučeni novim iskustvom, spremni da damo još više, posebno kada je riječ o ponudi iz našeg galenskog laboratorija i proizvodima sa našim ličnim pečatom“, poručila je direktorica PZU Apoteke Medex-pharm, mr.ph. Senada Mehinović.