Podrška +387 35 280 161 ili putem društvenih mreža
|

Apoteke Medex-pharm spremne za realizaciju e-recepata

08.08.2022 07:12

Informatizacija zdravstvenog sistema

Sve apoteke Medex-pharm na području Tuzlanskog kantona spremne su za realizaciju elektronskih recepata, novog načina propisivanja terapije za pacijente. Ovo je još jedan korak u informatizaciji zdravstvenog sistema u TK, nakon što je nedavno počelo izdavanje elektronskih zdravstvenih legitimacija.

Primjena elektronskih recepata, u konačnici, pojednostaviće rad zdravstvenog sistema i olakšati pacijentima dostupnost terapija. Također, u primjeni će biti i elektronsko propisivanje medicinskih pomagala, što znači da pacijenti neće morati ovjeravati svu dokumentaciju koja je neophodna za dobijanje ortopedskih pomagala, obavljati pojedine dijagnostičke procedure i slično budući da će se navedene stavke obavljati elektronskim putem.

Kako to izgleda u praksi?

Nakon što ste posjetili Vašeg ljekara koji Vam je propisao terapiju, dolazite u našu apoteku sa Vašom zdravstvenom legitimacijom ili nam samo navedete Vaš JMBG na osnovu čega imamo uvid u propisane lijekove odnosno pomagala u elektronskoj formi i izdajemo potrebnu terapiju.

Poslovnice apoteka Medex-pharm nalaze se u Tuzli, Banovićima, Srebreniku, Lukavcu, Živinicama, Gradačcu, Kladnju i Čeliću. 

Info
Artikal uspješno dodan u korpu
Top